ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våga ta klivet från ditt tråktrygga jobb

Kristian Borglund · 22 Nov 2012
Uppdaterad 22 Nov 2012
Andreas Sjöberg hade drömt om att jobba på flyg sedan barnsben. Efter många år som socialarbetare vågade han till slut  ta klivet och blev flygvärd. – Så roligt som jag har i mitt arbete nu har jag aldrig haft. 

Andreas Sjöberg hade drömt om att jobba på flyg sedan barnsben. Efter många år som socialarbetare vågade han till slut  ta klivet och blev flygvärd. – Så roligt som jag har i mitt arbete nu har jag aldrig haft.  Foto: Linnea Svensson Arbab


Varför byta jobb inom samma bransch när du kan ta ett vilt språng in i en annan värld? Det gäller bara att våga – och att satsa. Det gjorde Andreas Sjöberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Sjöberg hade jobbat som socialarbetare i hela sitt vuxna liv.

Som vakt på fängelse.

Som samtalskurator för unga vuxna.

Som socialsekreterare.

Men för ett drygt år sedan tog han ett vilt språng.

-- Jag längtade efter förändring och sa upp mig från Sveriges mest trygga anställning på Göteborgs stad för att satsa på min pojkdröm.

Pojkdrömmen var att serva passagerare uppe i luften. 

-- Jag älskade att leka flygpersonal och satte upp lappar i pojkrummet med texten ”spänn fast säkerhetsbältet” och bar vingar på kläderna. Mamma har skrattat gott åt det efteråt, haha. 

Att förverkliga pojkdrömmen tog bara några månader. 

-- Jag förberedde mitt cv i god tid, lite varje dag, och valde ut lite mindre flygbolag som på hemsidorna kändes både seriösa, personliga och spännande.

Han skickade in spontanansökningar och fick komma på intervjun hos DAT, Danish Air Transport, till ett jobb som flygvärd.

-- Jag bestämde mig tidigt för att min yrkeskompetens går att överföra till annan verksamhet, så på intervjun tog jag upp hur min bakgrund kan vara till nytta för dem. 

Han fick jobbet. Och stormtrivs.

-- Så roligt som jag har i mitt arbete nu har jag aldrig haft.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro