ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våga vägra arbeta

metro · 21 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Charlie Hansson – Entreprenör

klar

Artikellänk är kopierad

Har precis klivit ut ur en konferens, som så många gånger förut. Även denna gång befolkad av företrädesvis män med grå tinningar och bistra ansiktsuttryck. Lyxproblemen diskuterades friskt och ogenerat. Diskussionen skulle handla om vad man gör när man vill ut ur entreprenörslivet. När riskerna äntligen kristalliserats till framgång. Tio minuter senare var terapisessionen igång och pamparna tar sig för huvudet och förklarar problem efter problem och vädjar om lösningar. Personer som tjänar i vissa fall tjänar miljoner årligen och som, enligt egen utsago, fortfarande har det minst lika tufft som de hade det i början. Mycket av problemen fokuserade kring bristen på fritid och svårigheterna att ta sig tid för olika saker. Jag vet inte vem som först sa det, men det lydde i alla fall ”summan av våra problem är konstanta” och det var verkligen tydligt i detta sällskap.

Det jag direkt kom underfund med var att jag äntligen tror att jag börjar förstå vad det handlar om. Som tidigare representant av de lägre samhällsklasserna med hela min familj tillhörande lägre socioekonomiska grupper, så tror jag mig nu förstått vad det nu handlar om – att vara sann mot sig själv. Jag är inte gladare än andra trots att jag har mer pengar eller liknande, för vad är det jag vill – egentligen? Vill jag sitta och programmera, sälja och leda – eller är det så att jag egentligen bara vill ha tid för mig själv och familjen – och med det – skulle jag verkligen göra på detta sätt i så fall? Finns det ett andra sätt?

Kan man till exempel gå ner i arbetstid om man gör sig av med bilen? Skulle man i stället kunna köpa sig tid för en matinébio varje vecka med sina barn? Eller kan man vid nästa lönesamtal förhandla till sig en långlunch varje vecka för att umgås med sin respektive i vårsolen? Eller varför inte bara förhandla till sig lite tid för sig själv och sina försummade hobbys?  Jag har anställda som har valt att skära ner på levnadsomkostnaderna för att gå ner på 75 procent och spendera resten av tiden med volontärarbete – kan det vara så att det är dem som är på rätt väg?

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro