ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vågade inte möta pappa i rätten

Jonas Andersson · 6 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den 17-åriga flickan var så rädd för sin pappa att hon inte vågade komma till rättegången och vittna. I stället fick hon höras på telefon om hur han jagat henne in i en butik och hotat henne med kniv.

Åklagarsidan hade fått rättegången flyttad till Malmö tingsrätts särskilda säkerhetssal. - Vi ville att flickan skulle känna att hon var trygg när hon kom för att vittna, säger åklagare Elena Severin till Metro. Men trots säkerhetsåtgärderna vågade flickan alltså inte komma. - Hon har tagits om hand av de socialen. Hon finns på ett skyddat boende för obestämd tid framöver. Inte ens jag vet var hon är, sa Elena Severin under rättegången i måndags.

MISSNÖJD MED POJKVÄN Åklagaren yrkade på ett kännbart fängelsestraff för den 41-årige mannen. - Det är extra allvarligt att det är hennes pappa som hotat henne, sa Elena Severin. Bakom pappans hot mot flickan ska ha legat missnöje med att hon hade träffat en pojkvän. Pappan sa under rättegången att han hade kommit med synpunkter på pojkvännen men överlåtit åt flickan själv att bestämma om hon skulle träffa honom eller inte. Han nekade till att ha hotat sin dotter. Han sa att flickan brukar överdriva och att hon tittar för mycket på tv. Rätten beslutade efter avslutad rättegång att 41-åringen skulle stanna kvar i häktet. Det tyder på att den överväger en fällande dom.

KAN GE FYRA ÅRS FÄNGELSE Mannen har åtalats för grovt olaga hot mot dottern – ett brott som kan ge mellan 6 månaders och 4 års fängelse. Han har även åtalats för olaga hot mot en butiksanställd som han också ska ha hotat med kniven. Domen meddelas måndagen den 12 juni.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro