ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vägarbetare dömdes efter att ha slagit sönder en bilruta – nu får han stöd från hela landet

Malin Jansson · 2 Feb 2018
Uppdaterad 2 Feb 2018
Timmy Edström upplever att bilister dagligen utsätter honom och hans kollegor för fara.

Timmy Edström upplever att bilister dagligen utsätter honom och hans kollegor för fara. Foto:  Kjell-Arne Larsson / IBL Bildbyrå


Arbetsledaren Timmy Edström slog sönder bilrutan på bilen som närmade sig vägarbetet i hög hastighet, av tingsrätten dömdes han sedan för skadegörelse. Nu tänker han överklaga – och får stöd från kollegor från hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Timmy Edström och hans kollegor jobbade med ett vägarbete längs med E4 utanför Ljungby när en bil närmade sig i hög hastighet. Det var när bilden inte stannade – trots att Timmy Edström klivit ut framför bilden för att markera – som han slog till med en asfaltsraka över bilens ruta.

Föraren anmälde Timmy Edström för skadegörelse och i torsdags dömdes han av Växjö tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter på nästan 11 000 kronor, skriver SVT Nyheter Småland.

Timmy Edström, som är trött på att bilister dagligen utsätter honom och hans kollegor för fara, tänker överklaga domen. Han menar att han genom sitt agerade förhindrade en olycka.

– Jag är ansvarig för mina arbetskamrater på arbetsplatsen och såg bilen komma utan att den saktade ner, hade jag inte fått stopp på bilen hade det kunnat hända en mycket svår olycka, säger han till SVT.

De senaste åren har drygt 200 arbetsolyckor inom anläggningsbranschen anmälts årligen till Arbetsmiljöverket och sedan domen blev känd ska branschfolk från hela landet hört av sig till Timmy Edström med sina sympatier.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro