ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vägarbeten hotar uteserveringarna

Sara Lindström · 28 Mar 2012
Uppdaterad 28 Mar 2012
Adamek Gyula från kafé Montmarte, Henrik Asarnoj från Folkbaren och Nori Alp från kafé Fåtöljen vädjar till trafikkontoret att vänta med arbetet att bredda trottoarerna på Hornsgatan tills uteserveringssäsongen är över. – Alla vill sitta ute och käka på våren och sommaren, utan uteservering förlorar vi massor med  kunder, säger Nori Alp. Också Marie Laveau berörs. 

Adamek Gyula från kafé Montmarte, Henrik Asarnoj från Folkbaren och Nori Alp från kafé Fåtöljen vädjar till trafikkontoret att vänta med arbetet att bredda trottoarerna på Hornsgatan tills uteserveringssäsongen är över. – Alla vill sitta ute och käka på våren och sommaren, utan uteservering förlorar vi massor med  kunder, säger Nori Alp. Också Marie Laveau berörs.  Foto: Urban Brådhe


Trafikkontoret ska riva upp och bredda trottoarerna på Hornsgatan. Arbetet planeras starta i maj. Nu vädjar krögarna – vänta tills ute­serverings­säsongen är över.

klar

Artikellänk är kopierad

Syftet med att bredda trottoarerna på Hornsgatan på Södermalm är att öka säkerheten och gynna uteserveringarna. Men nu riskerar beslutet att inledningsvis få motsatt effekt. Om arbetet påbörjas som planerat, i maj, riskerar fyra verksamheter att behöva stänga mitt under uteserveringsruschen.

– Syftet är bra men tajmingen är dålig. Upp till 90 procent av vår omsättning under den här delen på året är från uteserveringen. Har vi inte den överväger vi att stänga verksamheten under sommaren, säger Henrik Asarnoj, ägare till Folkbaren.

Han får medhåll från ägaren till kafé Montmarte, Adamek Gyula.

– Det vore katastrof. Ingen vill sitta inne och fika, då går de vidare till något annat ställe.

På trafikkontoret meddelar man att det ännu inte finns en klar plan för hur arbetet ska läggas upp.

– Vi räknar med att kunna starta i maj och vara klara under 2013. Då ingår hela sträckan från Rosenlund till Blecktornsgränd. Men exakt när vi kommer att vara i just det här kvarteret vet vi inte, säger Klas Sauter, projektledare.

– Vi för just nu diskussioner för hur arbetet ska störa så lite som möjligt och hur vi ska optimera vår framdrift. Vi försöker anpassa oss men det finns många parametrar att ta hänsyn till. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Lindström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro