ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vägen till den perfekta schlagermakeupen

Marcella Mravec · 7 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Metro.se:s Jenny Sköld fick en perfekt schlagermakeup av Jerrie Johansson.  

Metro.se:s Jenny Sköld fick en perfekt schlagermakeup av Jerrie Johansson.  


klar

Artikellänk är kopierad

MAKEUP.Ingen schlager utan smink. Med hjälp av Jerrie Johansson, makeup-artist hos Make Up Store, guidar Metro till bästa schlagerlooken inför lördagens finalkväll. – Det är inte så mycket glitter längre, ögonen är markerade men renare nu. Hemligheten bakom schlagersminket är lager på lager. – Man tar aldrig bort något. Man bättrar bara på tills det blir en tjock kaka. Många tycker att det är hemskt, men det bli asbra på bild!

1. ögonbrynen. Makeup-artisten Jerrie Johansson börjar med Jennys ögonbryn: ”De ska absolut inte vara tunna just nu, men hitta en naturlig form att plocka i. Plocka aldrig överifrån, utan under bågen.”

2. Bas. För att sminket ska hålla i tv – och för all del till klubbrundan efter schlagerförfesten, använd en tjock och täckande bas. Jerrie använde Make Up Stores Studio Foundation. ”De ska vara täckande och fettbaserade – då tar de inte stryk av svetten”. Kompaktpuder över fixerar.

3. Rouge. Två olika rouge – ett mörkare under kindbenen för att framhäva dem och ett ljusare på kinden. Färgerna heter Caramel och Passion.

4. Ögonbrynsskugga. Fyll i och förläng för diviga schlagerbryn. ”Gör det inte skarpt framtill utan i svängen”. Ögonbrynsskugga Tri Brow Colour.

5. Ögonskugga. Ljus skugga över hela ögonlocket i färgen Muffin. Lägg mörka Crow i globen och tona ut med penseln.

6. Eyeliner. Lägg eyeliner så att inte kanten på lösögonfransarna syns. Cake Eyeliner mixas med vatten eller Mixing Liquid så att den blir vattenfast. Eye Pencil i svart både nedanför och på kanten.

7. Lösögonfransar. Lägg mascara på de egna fransarna först, de är svåra att komma åt när de lösa är på. Mät lösfransarna mot ögat och klipp av en bit. Sätt den lilla biten längst ut på underfransarna. Låt limmet torka lite grann – och använd fingrarna för att trycka dit fransarna.

8. Läpparna. Lägg läppenna över hela läpparna. Läppstift i färgen Lola. Avsluta med läppglans, här i färgen Marbella. För riktigt put – ljust glans i mitten av läpparna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro