ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vägglöss plågar familjerna: "Barnen är rädda och gråter"

Karolina Skoglund · 20 Nov 2012
Uppdaterad 20 Nov 2012
Vägglöss plågar familjerna: "Barnen är rädda" Raja Sayeh i Husby är en av de boende i Husby som drabbats av vägglöss i lägenheten.

Vägglöss plågar familjerna: "Barnen är rädda" Raja Sayeh i Husby är en av de boende i Husby som drabbats av vägglöss i lägenheten. Foto: Lotta Bergseth


Efter att vägglöss tagit ett järngrepp om ett bostadsområde i Husby råder det upprosstämning bland de boende, som nu vill bli av med problemen för gott. – Barnen vill inte komma hem från skolan längre, säger Raja Sayeh.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var för ungefär en månad sedan som Raja Sayeh och hennes tre barn upptäckte att deras lägenhet drabbats av vägglös. Raja ringde då Anticimex som kom dit för att bekämpa ohyran. Men bara kort efter deras besök var lössen tillbaka. 

– Vi har slängt alla sängar och tömt sovrummet. Vi har sovit i sofforna i vardagsrummet men nu har lössen hittat dit också. Barnen är rädda, gråter på nätterna och vill inte komma hem från skolan längre, säger hon förtvivlat.

Nu kräver hon att hyresvärden tar tag i problemet ordentligt. Men att evakuera Raja och hennes familj är enligt bolaget Stridbar, som sköter fastighetens drift, inte aktuellt – eftersom det är så många i området som är drabbade. 

– Det kan ta ett halvår innan man är av med problemet och vi kan inte hålla på att flytta runt alla. Då sprids det ännu mer, säger Monika som jobbar på bolaget men inte vill uppge sitt efternamn. 

Bolaget Stendörren, som äger hyresrätterna, vill inte kommentera ärendet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro