ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vagnen blir lättare ju tyngre man lastar”

Ola Jacobsen · 25 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Här är vagnen som ska göra det enklare att handla. 

Här är vagnen som ska göra det enklare att handla. 


klar

Artikellänk är kopierad

Kristiina Starck har flera praktiska innovationer för barnfamiljer.
Kristiina Starck har flera praktiska innovationer för barnfamiljer.Foto: Mattias Isaksson

PRAKTISKT. Kristiina Starck har konstruerat en vagn med sex hjul som lyfter barnvagnen från marken. Vagnen ska underlätta i mataffärer där föräldrar i dag drar vagnen med ena handen, har korgen i den andra och inte har någon hand över att stoppa ner varor med.Hjulen kan snurra 360 grader och vagnen har testats för 100 kilos last. – Den blir faktiskt mer lättmanövrerad ju tyngre man lastar den, säger Kristiina Starck.

En prototyp av vagnen testas just nu i en butik i Sundsvall. Hittills har hon drivit sitt företag hemifrån, men för två veckor sedan flyttade hon in hos ABI. – När man är i utvecklingsfasen är man skyddad. Nu är jag på entrédörren till alla marknader och då be­höver jag allt stöd som jag kan få, säger Kristiina Starck.

Hon har ingen teknisk utbildning men ser sig som en teknisk person. – För mig är det en enkel konstruktion. Jag har skissat hemma och tänkt ut alla lösningar, sedan har proffs gjort själva konstruktionen, säger Kristiina Starck.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro