ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vägrade kliva av flyktingbussen – nu älskar Mohammed Dalarna

Åsa Larsson · 26 Okt 2015
Uppdaterad 26 Okt 2015
Mohammed Khalaf trivs numera på flyktingboendet i Dalarna.

Mohammed Khalaf trivs numera på flyktingboendet i Dalarna. Foto: SVT Dalarna


En del flyktingar blir förskräckta när de kliver av bussen på flyktingboenden som ligger på landsbygden – de tycker att de hamnat mitt ute i ingenstans. Mohammed Khalaf var en av dem, men nu har han ändrat uppfattning.

klar

Artikellänk är kopierad

Just nu protesterar flyktingar mot att bli placerade i en stugby i Limedsforsen i Dalarna och vägrar att kliva av bussen. De asylsökande anser att de hamnat mitt ute i skogen, skriver Dalarnas tidning.►LÄS MER: Flyktingar vill inte kliva av buss – har suttit hela natten En som har erfarenhet av detta är Mohammed Khalaf som kom till Fredriksberg i Dalarna i mitten av september. Då var han orolig för att ha hamnat långt borta från affärer och sjukvård. Flyktingarna vägrade även då att lämna bussen.

Men nu har det gått ett tag och Mohammed säger till SVT Dalarna att han numera tycker annorlunda.

– Vår första uppfattning var att det var ett tomt ställe utan människor. Vi såg ingenting först, därför blev vi chockade. Men efteråt har vi sett människorna, affärerna och boendet på insidan. Vi har börjat att älska det här stället, säger Mohammed Khalaf till SVT.►LÄS MER: Så fördelas flyktingarna över landet Han är lite osäker på hur det kommer att gå när vintern kommer – han har aldrig upplevt en svensk vinter.

På sociala medier reagerade en del personer på nyheten om flyktingarnas protester med ilska – och tyckte att de var otacksamma. Mohammed säger att han kan förstå den reaktionen.

Här kan du se hela inslaget på SVT!

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro