ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vägrar ge halloweengodis till feta barn

Tomas Lundin · 31 Okt 2013
Uppdaterad 1 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

”Trick or treat” eller ”bus eller godis” är en tradition som även börjar sprida sig till Sverige. De här utspökade barnen har ingenting med artikeln att göra.
”Trick or treat” eller ”bus eller godis” är en tradition som även börjar sprida sig till Sverige. De här utspökade barnen har ingenting med artikeln att göra.Foto: All Over Press

Många barn som leker ”bus eller godis” i Fargo-Moorhead i North Dakota kommer att bli besvikna. I stället för godis har nämligen en kvinna bestämt sig för att dela ut moralkakor. 

De barn som kvinnan tycker är överviktiga får en lapp att ta hem till föräldrarna, som får veta att de borde ta sitt ansvar för sina feta barns kostvanor. 

Planerna uppdagades i ett ring-in-program i lokalradiostationen Y-94. Efter att ha luftat sina åsikter skickade hon också en kopia på själva lappen, som via sociala medier nu sprids på nätet.

”Ditt barn är, enligt min mening, något överviktigt och borde inte konsumera socker och godsaker som andra barn den här Halloween”, står bland annat i brevet. 

Det avslutas med en förhoppning om att föräldrarna tar sitt ansvar för att stoppa barnens ”ohälsosamma matvanor”. Kvinnan menar att ansvaret inte bara är föräldrarnas, utan hela samhällets.

Brevet har blivit en snackis, inte minst bland boende i Fargo-Moorhead verkar överens om att kvinnan är en riktig häxa. 

– Ska det ena barnet få godis och det andra inte? Har de överviktiga inte lidit nog?, frågar sig en boende när Valley News Live ger sig ut på stan för att ta pulsen på stämningen inför halloween.

Vägrar ge halloweengodis till feta barn
Vägrar ge halloweengodis till feta barn
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro