ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vägverket skiter i vägpottorna"

Tomas Lundin · 29 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Gubben som vänninorna har satt upp pimplar i ett hål i asfalten. "Glad midsommar önskar Vägverket", står det på skylten. 

Gubben som vänninorna har satt upp pimplar i ett hål i asfalten. "Glad midsommar önskar Vägverket", står det på skylten.  Foto: Karin Malm


klar

Artikellänk är kopierad

"Vet ni varför hålen i vägen kallas för vägpottor? – Jo, för Vägverket skiter i dom!",  är vänninnorna Karin Malm, Camilla Olofsson och Anna-Karin Johanssons protestslogan mot Vägverkets underhåll av landsvägen i Söderbärke i Dalarna.

När ett djupt hål i vägen inte lagades, trots att  Vägverket  varit där och lappat  asfalten, beetämde de sig för att använda sin konstnärliga förmåga för att pika dem.

– Jag cyklade förbi och såg att hålet faktiskt ser ut som ett pimpelhål, så dagen innan midsommar  gjorde vi en gubbe som sitter i en solstol med ett pimpelspö och fiskar i hålet, säger Karin Malm, som till vardags jobbar som lärare.

Gubben  har på sig blåställ och neongrön reflexväst. På en skylt står det "Glad midsommar önskar Vägverket".

– Man kan se det som en tyst protest och samtidigt ett midsommarbus, säger Karin Malm.

Än så länge har Vägverket inte lagt märke till protesten, men de är ju inte ute på landsvägarna så ofta om man ska tro väninnorna från Söderbärke.

Däremot har de fått reaktioner från boende i trakten, som passerar vägpottan desto oftare. Någon blev så förtjust i gubben att han eller hon lånade den ett tag.

– Det var fest i parken på midsommar och Poodles spelade. Då verkar det som om någon bjöd med honom till en hemmafest eller något. Men på måndagen var han tillbaka.

Nu när det har gått en dryg vecka sedan midsommar funderar vänninnorna på att ta in gubben.

Vad vill du ge Vägverket för sommarhälsning?

– Om ni inte gör någonting åt vägarna kommer vi tillbaka nästa sommar med en ny gubbe.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro