ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vakna med vrål eller fågelkvitter

metro · 24 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Behöver du en slägga i huvudet eller en viskning för att vakna? Metro Tekniks morgontrötta testpanel har provat tre olika uppvaknanden.

Philips Wake-up light
Philips Wake-up light

Wake up light

Philips

Det är mörkt på morgonen så här års. Alldeles för mörkt. Men det har Philips tänkt råda bot på med sin gryningssimulator Wake up light. Hela konceptet känns superfånigt vid första anblick, men ack så fel man kan ha. Lampan tänds sakta under 30 minuter före utsatt larmtid, något som ska få kroppen att vänja sig och vakna lugnt. Rent skitsnack tänkte jag men inser efter testperioden att det faktiskt fungerar. Klockren produkt som lyser upp morgonen på ett mycket behagligt sätt. Den vanliga totalförvirring som infann sig vid en brutal väckning med vanligt klockalarm klockan 6.00 är som bortblåst. Det enda negativa är de dåliga samplingarna av fåglar, vågor och grodor som fungerar som larm. Det tar man sig enkelt runt genom att ställa in vanligt pip-alarm. Oftast har man redan hunnit slå upp ögonen och vakna innan larmet går igång ändå. Lampan blir som en drog, jag vill aldrig mer vakna i mörker.

Kristoffer Rengfors

Flying alarm clock.
Flying alarm clock.

Flying alarm clock

Tech Tools USA

För den som inte kan hantera en snoozeknapp finns den här mycket elaka väckarklockan. När larmet går, som för övrigt låter som ett flyglarm i bästa ”London bombas under andra världskriget-stil”, flyger en helikopterlik rotor i väg. För att stänga av eländet måste man kravla ur sängen. Leta upp rotorfanskapet och pilla tillbaka den på klockan. Eftersom larmljudet är så ondskefullt att det skulle kunna väcka både Hitler och Stalin ur graven, och förvandla vilken sköndröm som helst till en mardröm om bombattacker, är det ingen risk att man ligger kvar och sover. Tyvärr är klockan så taffligt byggd att den inte går att lita på. Larmet ringer inte alltid, och propellern flyger inte alltid i väg. Ibland flyger propellern i väg och larmet tystnar. Pålitlighet råkar vara den viktigaste funktionen hos en väckarklocka. Och inget bomblarm i världen kan väcka någon om det inte ringer. Den dåliga kvaliteten drar ner betyget.

Kristoffer Rengfors

Clocky.
Clocky.

Clocky

Nanda

Clocky är väckarklockan som ser ut som om R2-D2 skulle fått prinsessan Leias kringelflätor till hjul. Första gången den ringer tutar den på som vilken klocka som helst. Men efter första snoozen börjar hjulen snurra. Clocky sätter fart, hoppar ner från sängbordet och försöker gömma sig, allt under ett hiskeligt larm blandat med lite R2-D2-blippande. För att få den att sluta måste du helt sonika kliva upp och leta upp den lilla rackaren. Först är jag besviken på att den inte rör sig snabbare. Vid närmare eftertanke är det säkrare att inte behöva jaga en projektil varje morgon.

Jonas Ryberg

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro