ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vakt hade försvunnet knark i fickan – åtalas

Daniel Olsson · 7 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En påse amfetamin för­svann från polisintaget i Mölndal men hittades i byxfickan hos en av arrestvakterna. Nu ställs vakten inför rätta åtalad för narkotikabrott.Själv har den tidigare ostraffade 36-åringen hela tiden bedyrat sin oskuld.

Det var hösten 2007 som en påverkad man togs in till arresten på Aminogatan i Mölndal. Vid avvisiteringen påträffades en bit hasch i mannens ena byxficka.

I hans plånbok låg även 0,93 gram amfetamin i en liten försluten plastpåse. Båda beslagen fördes in i protokollet, men bara haschet lämnades vidare till befälet.

Först när befälet frågade vart amfetaminet tagit vägen plockade en av arrestvakterna upp påsen ur sin byxficka. – Ett misstag, upprepar vakten gång på gång i polisförhör.

Han berättar att han hade arbetat länge den dagen och lade påsen i fickan medan han gick ut för att röka. Mannen, som arbetat som tulldeklarant, säger att han aldrig brukat narkotika eller umgåtts i kretsar där missbruk förekommer. I väntan på domen har mannen omplacerats.

Om rätten anser att 36-åringen saknat uppsåt att stjäla påsen kräver vice chefsåklagare Bo Lindgren vid riksenheten för polismål att han fälls för tjänstefel.– För tjänstefel räcker det att du har varit oaktsam, säger han.

Men för att dömas för tjänstefel får å andra sidan inte förseelsen vara mindre allvarlig.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro