ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vakt hotade 15-åring – avslöjad av ljudinspelning

Clarence Frenker · 15 Nov 2012
Uppdaterad 15 Nov 2012

Foto: Bilden är från ett annat tillfälle.


Ordningsvakten kallade den omhändertagne 15-åringen för jävla skabb” och utmanade honom att slåss. Vad han inte visste var att 15-åringens kamrat spelade in alltihop. Nu döms ordningsvakten till dagsböter för olaga hot.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i samband med en fotbollsmatch på Råsunda i maj förra året som den 15-årige pojken omhändertogs av två ordningsvakter på perrongen vid Solna t-banestation.

Efter att ordningsvakterna kopplat hans armar och börjat föra i väg honom bad pojkens 16-årige kamrat att han skulle släppas, varpå även han omhändertogs.

De båda pojkarna fördes sedan in i ett rum i biljetthallen där de trycktes upp mot väggen och visiterades. Därefter frågade en av ordningsvakterna om 15-åringen ville slåss:

– Stå inte där och titta på mig som om du vore man. Vill du prova kan jag ta av mig brickan, så går du och jag ner en trappa, så ska vi se, sa ordningsvakten bland annat.

Vad ordningsvakten inte visste var att 16-åringen spelade in alltihop med sin mobiltelefon.

På ljudfilen hörs ordningsvakten också säga:

– Du är ju så himla rädd, så du skakar. Du ska vara så jävla tuff. Hur många gånger tror du vi är med om det här. Jävla skabb, alltså.

Efter att tingsrätten i maj tidigare i år dömde ordningsvakten till villkorlig dom för olaga hot fastställer Svea hovrätt nu domen mot mannen. Han ska även betala 10 800 kronor i dagsböter.

Enligt tingsrätten, som till största del sett ljudfilen som den viktigaste bevisningen, råder det inga tvivel om att ordningsvakten varit arg och hotfull och vid flera tillfällen fällt uttalanden för att ”klargöra att han hade makten över de båda pojkarna”.

Ordningsvakten nekar till brott och hävdar att han blivit provocerad och att uttalandena syftat till att ”dämpa” 15-åringens ”kaxighet”.

Mannen jobbar i dag som skyddsvakt.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro