ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vakt stoppade vakt på krogen

Christian Egefur · 2 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Tedro Baire har polisanmält händelsen i fredagskväll, då han inte blev insläppt på en krog i centrala Göteborg. 

Tedro Baire har polisanmält händelsen i fredagskväll, då han inte blev insläppt på en krog i centrala Göteborg.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

NEKAD INTRÄDE. Tedro Baire är 51 år och vakt inom kriminalvården i Göteborg. I fredags blev han, helt nykter, nekad att komma in på krogen.– Det berodde på min hudfärg, hävdar han själv.Det var när Tedro skulle hänga med sina arbetskamrater till en krog i centrala Göteborg. – ”Har du druckit?” frågade vakten aggressivt med ansiktet jättenära, typ över mig, jag är ganska liten, förklarar Tedro vaktens agerande.

När han upprepade gånger förklarat att han inte druckit någonting fick han i stället höra att han var kaxig och blev tillsagd att han inte var välkommen in. – Jag frågade om det berodde på min hudfärg och att jag i så fall skulle polisanmäla, men då skrattade han bara och sa att de aldrig skulle tro mig, berättar Tedro.Ägaren till puben, som ligger på en av Göteborgs populäraste gator, är dock av en annan uppfattning om vad som hände.– Det handlade inte om hudfärg, sådant får inte förekomma här. Däremot så blev det något fel i bemötandet och de kom helt enkelt inte överens. Enligt vår vakt var den här personen väldigt kaxig.

klar

Artikellänk är kopierad

Christian Egefur
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro