ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vakter i Folkets park anklagas för misshandel

Annika Anjou · 18 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

VAKTVÅLD. För Amin Baledi slutade besöket i Malmö Folkets park  med att han blev nedtryckt på marken och bortsläpad av vakter. Nu har han polisanmält händelsen som misshandel och kränkning.

Parken skulle stänga och vakten uppmanade sällskapet att lämna parken.

– Men han gjorde det på ett direkt otrevligt sätt. Det enda jag gjorde var att svara att jag lämnar parken tillsammans med mina vänner. Sedan grep hans kollega tag i mig, berättar Amin Baledi.

– Det var ett fruktansvärt övervåld, säger Barbro Nordkvist, som befann sig i parken tillsammans med Amin.

Ett vittne från ett annat sällskap som Metro talat med berättar att hon chockades av vakternas brutalitet:

– Det var väldigt obehagligt att se vakterna agera. De var aggressiva när de sa till folk att lämna parken och de attackerade den här mannen som inte gjorde något motstånd. Han skrek av smärta när han låg nedtryckt.

Flera läsare har hört av sig till Metro med uppgifter om att vakterna trakasserar besökare i parken, trots att de inte uppträtt stökigt. Den gemensamma faktorn skulle i stället vara att besökarna är av utländsk härkomst.

– Jag har inte hört talas om att någon skulle ha diskriminerats, en sådan sak skulle vi se allvarligt på, säger parkchef Sverker Haraldsson.Han beskriver händelsen som ett avlägsnande och konstaterar att vakterna gjort polisanmälan om våldsamt motstånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Anjou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro