ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldsam explosion i fabrik i Texas – flera personer döda

TT · 18 Apr 2013
Uppdaterad 18 Apr 2013

Foto: Scanpix


En våldsam explosion i en fabrik för gödningsmedel i Texas satte eld på kringliggande byggnader. En talesman för säkerhetsdepartementet i Texas uppger för Reuters att det kan röra sig om hundratals skadade.

klar

Artikellänk är kopierad

Antalet bekräftade dödsoffer ligger någonstans mellan fem och 15, uppger polisen på en presskonferens enligt Reuters.

– Vi vet också att vi har minst 160 offer som vårdas på sjukhus, säger William Patrick Swanton, talesperson på polisen i Waco.

Han säger också att branden kommer att utredas som ett brott, även om det just nu inte finns några tecken på att kriminella handlingar ligger bakom olyckan.En av byggnaderna som förstördes var ett vårdhem och personer befaras vara instängda där.

Explosionen inträffade i fabriken i West, en stad norr om Waco, vid åttatiden på onsdagskvällen lokal tid.

Explosionen ska också ha fått flera hus att rasa samman. – Runt 10—15 hus har rasat ihop totalt, sen har ytterligare flera allvarliga skador, säger läkaren George Smith till CNN.

Den lokala tv-kanalen KWTX rapporterar att explosionen och branden krävt mellan 60 och 70 dödsoffer, rapporterar AFP, som inte kan bekräfta uppgifterna.

– Vi har fått in 60—70 patienter. Som tur var är många av dem ganska lindrigt skadade. Vi har tolv allvarligt skadade, säger Glenn Robinson, chef för Hillcrest Hospital, som är ett av de sjukhus i området som tagit emot skadade, till CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro