ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldsam rektor slog elev på rast

John Lindblom · 17 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Sparkad efter två polisutredningar om misshandel • Åtal väntar

klar

Artikellänk är kopierad

En rektor på en högstadieskola i Stockholms kommun väntas inom kort åtalas för misshandel efter att ha slagit till en 14-årig elev ute på skolgården inför flera vittnen.

Den manlige rektorn tappade fattningen när han skulle be pojken sluta med en snöbollslek som ansågs för våldsam.– Det handlar om ett slag med öppen hand. Den misstänkte nekar, men vittnen bekräftar misshandeln, säger åklagare Johanna Björkman.

Polisanmälan om misshandel är den andra på kort tid mot rektorn, som tidigare anklagats för att ha slagit en annan elev i ett annat sammanhang, en polisutredning som dock lades ned i brist på bevis.

Den senaste misshandeln ska ha ägt rum i våras. Förundersökningen fick av olika skäl göras om och först denna vecka väntas åtal väckas mot högstadierektorn, som tidigare i höstas tvingades lämna sin tjänst på skolan.

– Att han inte fick vara kvar berodde på flera incidenter där föräldrarna haft synpunkter på hans sätt, tråkiga händelser på en annars välskött och populär skola, säger nytillsatte rektorn till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro