ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldsamma män tvingas flytta hemifrån

· 28 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BOENDE. Malmö stad blir först med att skapa ett akutboende för män som utsatt kvinnor för våld. Boendet blir en del av ett handlingsprogram för insatser för våld mot kvinnor och barn. – Det är inte rätt att kvinnorna och barnen alltid ska behöva flytta på sig, säger Margot Olsson, kvinnofridssamordnare i Malmö.

Två lägenheter blir tillgängliga för två män åt gången. Man har valt att begränsa antalet män i boendena.– I en krissituation kan de eventuellt påverka varandra negativt i stället för att hjälpa varandra, säger Olsson. Boendet är tänkt som en akut lösning tills männen hittat ett eget boende. Omkring 15 män beräknas kunna bo där per år.De män som flyttar in ska inse att de gjort fel och vara motiverade att ändra sitt beteende. En riskbedömning sker i varje fall. Det får inte föreligga någon fortsatt hotbild för den kvinna som utsatts för våld.

Kriscentrum för män kommer att finnas till hands för att se till att männen besöker stödverksamhet och får hjälp med att hantera konflikter.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro