ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldsamt slagsmål på fotbollsarena i Brasilien

TT · 8 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

Med fotbolls-VM bara ett halvår bort skakas Brasilien av våldsamma supporterslagsmål. Ligamatchen mellan Vasco da Gama och Atlético Paranaense fick avbrytas sedan det blivit upplopp på läktarna.

klar

Artikellänk är kopierad

En skadad supporter bärs upp på bår efter att ligamatchen mellan Vaco da Gama och Atlético Paranaense avbrutits av ett supporterupplopp.
En skadad supporter bärs upp på bår efter att ligamatchen mellan Vaco da Gama och Atlético Paranaense avbrutits av ett supporterupplopp.Foto: AP Photo

I tumultet dödades minst en supporter, skriver den spanska sporttidningen Mundo deportivo, men uppgifterna är ännu obekräftade. Flera andra ska ha skadats.

Militärpolisen tvingades till och med landa med en helikopter på planen för att lugna ned situationen.

– Jag har inga ord. Det här är ännu en katastrof för den brasilianska fotbollen. Nästa år är det VM och då kommer hela världen ha ögonen på Brasilien. Det här är jobbigt, säger Vasco da Gama-mittfältaren Wendel i en intervju med brasilianska Globoesporte som Aftonbladet tagit del av.

VM i Brasilien pågår mellan 12 juni och 13 juli 2014.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro