ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldsbrott bland svenskarna ökar

David Baas · 13 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Våldsbrottsligheten ökar, visar ny statistik och sommaren är tiden då svenskarna slåss som mest. – Vi dricker mer och det bråkas mer i och kring restauranger, säger Jan Andersson, generaldirektör på Brottsförebyggande rådet, Brå, som också pekar på en ökad anmälningsbenägenhet.

ÖKAT SEX PROCENT Ny statistik från Brå visar att våldsbrottsligheten ökar. Under första halvåret i år anmäldes 36 200 misshandelsbrott. Det är en ökning med sex procent jämfört med samma period 2005. Mobila poliskontor Sommarmånaderna är också den mest våldsamma perioden på året. I snitt anmäls 20 procent fler våldsbrott under perioden maj till augusti än under årets första månader.

STOCKHOLM VÄRST DRABBAT Stockholms city är ett av de mest våldsdrabbade polisdistrikten i landet. Där har man infört mobila poliskontor i de krogtäta kvarteren där bråkstakarna brukar samlas. – Det har en dämpande effekt, säger Mats Norling på citypolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro