ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldsman blev nykter – slipper fängelse

Johan Mårtensson · 4 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

Helt oprovocerat gick den berusade 60-åringen till attack och slog ner en äldre kvinna. Men trots att hon skadades svårt slipper mannen nu fängelse – eftersom han har slutat supa.

klar

Artikellänk är kopierad

Den äldre kvinnan hade ingen chans att värja sig. Genom ett hårt knytnävsslag i ansiktet sänkte den rasande och stupfulle mannen henne till marken utanför pizzerian, och hon slog bakhuvudet i marken. Stundtals medvetslös fördes hon med ambulans till Helsingborgs lasarett, där läkarna kunde konstaterade kraftig blodsutgjutelse och skallbensfraktur.

I förhör bekräftar både offret och den 60-årige gärningsmannen att de var helt obekanta för varandra och bara som hastigast hade sett varandra på pizzerian innan misshandeln. Hon undrar varför han gick till attack mot henne, men det enda han hänvisar till är ett kraftigt alkoholintag efter många timmars supande på pizzerian.

- Vi var där vid 15-tiden och drack massor med öl och shots, säger 60-åringen.

Tingsrätten ser allvarligt på misshandeln och konstaterar att den egentligen skulle ge ett fängelsestraff. Men eftersom den skedde under påverkan av alkohol och den tidigare ostraffade mannen nu är nykter slipper han både fängelse och skyddstillsyn. Istället stannar straffet vid villkorlig dom och samhällstjänst.

Offret lider fortfarande, fyra månader efter misshandeln, av sina skador. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro