ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldtagen kvinna fritogs efter fem dygn

Maria Forsström · 9 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
I lägenheten där den 29-åriga kvinnan hölls fången greps en 51-årig kvinna. Tre män som våldtog 29-åringen är ännu inte gripna. 

I lägenheten där den 29-åriga kvinnan hölls fången greps en 51-årig kvinna. Tre män som våldtog 29-åringen är ännu inte gripna.  Foto: Anders Wiklund/Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

KIDNAPPAD. En 29-årig kvinna hittades i går kväll bunden med tejp i en lägenhet i Liljeholmen. Hon hade då befunnit sig i lägenheten i fem dygn, och varit bunden fyra av dem. Tre gärningsmän hade kommit dit dag två och våldtagit henne, och det var också de som band henne innan de gav sig av igen.

I lägenheten fanns också en 51-årig kvinna, som varit där under hela tiden men inte befriat den yngre från tejpen. Vilken relation de båda kvinnorna har till varandra har ännu inte framgått, och 29-åringens make ska inte ha någon vetskap om vem hon är.

– Det enda jag kan säga är att det inte är någon släkting, säger Gunnar Samuelsson, stationsbefäl på söderortspolisen.

Inte heller är det någon av dem som står som innehavare till lägenheten.

Den bundna kvinnan kunde hittas efter att hennes make – de är båda asylsökande och han bor hos en släkting på ett annat ställe – varit utanför lägenheten och tyckt sig höra henne genom dörren.

Han blev dock inte insläppt och larmade då polis som tog sig in med låssmed, där de fann de båda kvinnorna.

Den 29-åriga kvinnan fördes till sjukhus medan den äldre greps på plats och fördes till Västberga polisstation.

Polisen har hållit ett första förhör med den yngre kvinnan.

– I den mån det har gått. Hon var inte i något bra skick, säger Gunnar Samuelsson.

Brottsrubriceringen är i nuläget människorov och grov våldtäkt. De tre gärningsmännen är ännu inte gripna, men man skulle hålla vidare förhör med den äldre kvinnan under gårdagskvällen och dagen i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro