ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldtaget barn tvingades vänta på rättvisa – i ett år

Petter Sundsten · 20 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En man misstänktes för barnvåldtäkt. Sedan hände ingenting – på över ett år.– Helt oacceptabelt, skriver justititeombudsmannen Mats Melin.I oktober 2005 inleddes en förundersökning om våldtäkt mot barn. Tidigt fanns en person misstänkt och under ett års tid skickades papperen fram och tillbaka. Först i december 2006 började det hända saker, men det tog ändå ytterligare ett halvår innan ärendet var färdigutrett och kunde läggas ner.

Nu får polismyndigheten i Västra Götaland kraftig kritik i ett nytt beslut från justitieombudsmannnen (JO).– Polismyndigheten förtjänar allvarlig kritik för den långsamma handläggningen, säger Mats Melin.

Polisen skriver som förklaring att de är hårt belastade och att brott som mord och ärenden med frihetsberövade personer kommer först.– Det är helt oacceptabelt att ett ärende om våldtäkt mot barn ligger utan åtgärd under ett helt år, säger Mats Melin.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro