ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldtäktsåtalad präst inför rätta

Stockholm TT · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På torsdagen möttes de två i Göteborgs tingsrätt. Han som misstänkt våldtäktsman, hon som brottsoffer. Kyrkoherden var klädd i mörk kostym, vit skjorta och slips när han anlände till rättssalen med sin försvarare. Kvinnan hade svart blus där hon satt med åklagaren vid sin sida.

Vad som hände i lägenheten i Göteborg den där söndagen i oktober har de helt skilda uppfattningar om. Hon hävdar att mannen med våld tvingade henne till sexuellt umgänge. Han ska ha lagt sig på kvinnan, smekt henne på kroppen och utfört samlagsliknande rörelser trots att hon sade nej.

Kyrkoherden är åtalad för våldtäkt alternativt sexuellt tvång. Han nekar till brott och hans berättelse är en helt annan. -Han medger att han träffade målsäganden i lägenheten men inte att han med våld ska ha tvingat henne till sexuellt umgänge, sade mannens försvarare advokat Charlotte Bokelund. Kvinnan vill att prästen ska betala 75 000 kronor i skadestånd till henne för den kränkning hon anser sig utsatt för. Dessutom begär hon 10 000 kronor för sveda och värk.

Rättegången hölls bakom stängda dörrar.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro