ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Våldtog och misshandlade kvinna som fick blödning i hjärnan: Jag är världens sämsta gubbe”

Karl Enn Henricsson · 4 Dec 2017
Uppdaterad 4 Dec 2017
Kvinnan fick fraktur i ansiktet och blödning i hjärnan.

Kvinnan fick fraktur i ansiktet och blödning i hjärnan. Foto: TT


Kvinnan våldtogs och misshandlades så pass att hon fick en blödning i hjärnan. Efter övergreppet flydde hon till en granne. Mannen som nu döms för brotten ringde själv SOS Alarm och sa: Jag är världens sämsta gubbe”.

klar

Artikellänk är kopierad

”Min flickvän ligger på badrumsgolvet blödande”, sa mannen som själv ringde till SOS Alarm en natt i slutet av oktober. ”Det har bara varit svart och hux flux så satt jag och slog henne”. Han greps kort senare då han med en promillehalt om 1,3 i blodet körde bil i Nynäshamns kommun.

Bara en liten stund tidigare hade han våldtagit och misshandlat kvinnan grovt, enligt tingsrätten. Övergreppet genomfördes i deras hus där mannen, medan han dödshotade kvinnan, utdelade minst tio slag, har hon berättat. Efter övergreppet lyckades hon springa flera hundra meter till grannarna för att få hjälp. Kvinnan fick bland annat frakturer i ansiktet och en blödning i hjärnan.

Mannen har nekat till brott och hänvisat till att han fick en blackout. Men rätten anser att hans larmsamtal och erkännande om att vara ”världens sämsta gubbe” motbevisar uppgifterna.

Mannen döms nu för våldtäkt och grov misshandel. Rätten anser att han visade särskild hänsynslöshet och orsakade kvinnan svår kroppsskada. Han döms även för grovt rattfylleri. Straffet blir fängelse i två år och tio månader. Han ska dessutom betala skadestånd om drygt 165 000 kronor till kvinnan.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro