ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våldtog särskoleelev – hängde ut henne på Facebook

Evelina Olsson · 23 Jan 2014
Uppdaterad 24 Jan 2014

Efter den brutala våldtäkten på den utvecklingsstörda flickan fotograferade mannen det blodiga lakanet och la ut bilden på Facebook. Nu döms han vid Lunds tingsrätt till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu döms han vid Lunds tingsrätt till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt.

Mannen döms bland annat för att ha slagit upp sin knutna näve i den unga kvinnans underliv. 

Utöver offrets berättelse och stödbevisningen är de två slutna Facebook-grupperna som mannen var medlem i, ”Manlig makt” och ”The Fist”, bevisningen som fäller honom. 

I domen framgår det att offret, som är i 20-årsåldern, träffade mannen, som även han är i 20-årsåldern, på en dejtingsajt. Kvinnans telefonnummer spreds i hans grabbgäng och hon blev föremål för en rad kränkande kommentarer. 

”Klockren dam, knulla henne….MED KONDOM!!!!”, skrev en av hans vänner som kommentar. Ungefär ett dygn senare svarade den nu dömde mannen på kommentaren. 

”Vi får inte låta för mycket bara”, svarade han.

Efter övergreppet hängdes kvinnan ut med ansiktsbild i en av Facebook-grupperna med kommentaren ”N.N:s ligg från igår”.

”Intern ironi och grova skämt”, beskriver en av killarna kommentarerna i förhör.

Offret, som lider av en utvecklingsstörning, berättar att hon självmant ville träffa killen eftersom hon inte hade så många kompisar. Kvinnan sms:ade mannen innan händelsen och frågade om han ville ”mysa” och titta på film.

– Jag tänkte på ”fredagsmys” med film och popcorn, som jag brukar ha med mamma eller pappa, säger hon i förhör.

Men kvällen slutade istället med att mannen våldtog henne under brutala former i sin lägenhet i centrala Lund. 

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, hade inte debuterat sexuellt innan övergreppet och fick vårdas akut på psykiatriska kliniken. I domen framgår det att hon har en mycket vag uppfattning om sex och att hon inte ens förstod vad mannen ville när han bad henne att ”runka av” honom.

– Jag vet att sex är att man ligger på varandra, jag har aldrig sett det men skolsköterskan har pratat om det, säger hon i förhör.

Mannen döms mot sitt nekande. I förhör berättar han att han inte förstod hur sjuk kvinnan var och han nekar till att ha haft sex med henne. Hennes skador och den kraftiga blödningen från underlivet menar han att hon orsakat själv när hon onanerat framför honom. Lunds tingsrätt tar dock ingen hänsyn till hans berättelse, som man anser innehåller stora tveksamheter, och menar att stödbevisningen tillsammans med kvinnans version är tillräckligt övertygande för en fällande dom. 

”Hennes uppgifter måste ses i ljuset av att hon saknat sexuell erfarenhet och haft mycket begränsad social kunskap över huvud taget. Utifrån hennes förmåga har berättelsen varit klar, levande och till synes utan överdrifter om än inte helt utan ändringar eller tvekan. Hennes berättelse har, enligt tingsrättens mening, varit trovärdig”, skriver rätten.

Lunds tingsrätt anser dock att det inte går att bevisa att våldtäkten varit planerad sen tidigare.

”Inte heller går det, på grund av en jargong från N.N m.fl. som för de flesta med något mått av medmänsklighet lämnar mycket att önska, att sluta sig till att det fanns något särskilt syfte eller någon plan vid de allra första kontakterna”, skriver rätten. 

Kvinnan tilldöms ett skadestånd på 115 000 kronor. LÄS MER: ►Frias från våldtäkt trots kvinnans desperata protester

►Kvinnan berättar om den friande våldtäktsdomen

►Lisa Magnusson: Med vågade tjejer får man göra vad man vill►Hade inte hänt om det funnits en samtyckeslag

►Frias från våldtäkt efter ”otrohetskontroll” på kvinna►Frias från våldtäkt – kvinnan var inte tillräckligt hjälplös

Tre frias från gruppvåldtäkt mot flicka

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro