ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Valet i Syrien hånas med nattsvart humor

Mathias Gerdfeldter · 23 Apr 2014
Uppdaterad 24 Apr 2014

Hashtaggen #AssadCampaignSlogans driver med Bashar al-Assads omkandidatur till den syriska presidentposten – men skrattet fastnar ibland i halsgropen.

klar

Artikellänk är kopierad

I början av juni kommer Syrien att hålla ett presidentval, meddelande landets parlament under påskhelgen. Det hela betraktas dock av både oppositionella i Syrien och omvärldens ledare som en stor fars, då sittande president Bashar al-Assad själv ställer upp för ”omval” för sitt parti Ba'ath,och fria val knappast kan garanteras.

Assad efterträdde sin far som president år 2000, och i det senaste valet, 2007, återvaldes han med 97 procent av rösterna – en siffra som för internationella valobservatörer är ett tydligt tecken på ogenerat röstfusk.

På Twitter har nu den satiriska hashtaggen #AssadCampaignSlogans (Assads kampanjdeviser) börjat få spridning, skriver bland andra en av Washington Posts utrikesbloggare. Med svart och ibland nära på morbid humor hittar twittrare på tragikomiska slagord som ska symbolisera Assads kampanj till presidentposten.

En twittrare har dessutom sammanställt en ”lista över tänkbara kandidater” till presidentposten i Syrien. Resultatet ser du här nedan:

Här kan du också se ett urval av några av de mest tragikomiska tweetsen märkta  #AssadCampaignSloganshittills:

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro