ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Valfrihet med höga ambitioner

Jonas Cramby · 25 Apr 2013
Uppdaterad 25 Apr 2013

Elva snabbmat- och kafékedjor med exklusiv karaktär, samlade under ett och samma tak. På Kungsgatan finns K25:s nyöppnade foodcourt.

klar

Artikellänk är kopierad

På K25 samsas elva restauranger och kaféer i en industriellt inredd mathall.
På K25 samsas elva restauranger och kaféer i en industriellt inredd mathall.Foto: Urban Brådhe

Första intrycket av nyöppnade K25 är att det är fräscht, snyggt och så sterilt att det bara är lukten av miljögiftklassat rengöringsmedel som saknas för att det skulle kunna vara en lite mer exklusiv foodcourt i ett köpcenter i Los Angeles. Även om detta kanske inte tilltalar min inre foodie så gillar såväl USA-romantikern som den stressade småbarnspappan konceptet skarpt. 

I en industriellt inredd mathall på Kungsgatan samsas nämligen elva restauranger och kaféer om 250 gemensamma sittplatser vilket innebär att samtliga personer i ens sällskap kan få som de vill men ändå sitta tillsammans. 

Även om detta sätt att äta är ganska nytt i Sverige så är det dock personalen som verkar mest förvirrad. Servicen på K25 är än så länge mer än lovligt kaotisk – men förhoppningsvis kommer detta förbättras. 

Så hur är då maten? Ambitionen verkar vara att samla de lite exklusivare snabbmatskedjorna som poppat upp de senaste åren under ett och samma tak. Här finns utposter av surdegskedjan Fabrique, dumplingsnasarna Beijing8, mackimperiet Panini Internationale, panasiaten Yoi samt hamburgarkrogen Vigårda – såväl som en miniversion av Lisa Elmqvist delikatesser och PA&CO:s snabbmatslillasyster Combo.

Allra färskast är dock Zocalo – som är snabbmatsmexaren Serrano som har slipat på konceptet och bytt namn samt grafiskt profil. De serverar burritos, tacos, quesadillas och sallader och även om rätterna är väl komponerade så är det utförandet det faller på: tacosarna är kalla, burritosarna innehåller stora, kompakta risfickor och man får hela tiden plocka ut de sedvanliga halva lökbitarna ur munnen – när ska snabbmatsrestauranger lära sig att hacka sina grönsaker ordentligt? Stort plus, dock, för dryckesutbudet som inkluderar mexikanska ölen Tecate, goda agua frescas och autentiskt neonfärgad Jarritosläsk.

A llra bäst gillar jag dock Halv grek plus turk:s hoummusdoftande snabbmatskoncept Grekturken samt Hattori Sushi devils lite mindre snabbmatssyskon längst in i lokalen. Även om särskilt den sistnämnda haft kortast köer vid mina besök är det hit jag kommer återvända när resten av familjen är sugna på burgare. 

Hattori Sushi devil har nämligen ett riktigt bra dryckesutbud, proffsig personal samt god sushi gjord med den kärlek och omtanke som man annars brukar sakna i snabbmatssammanhang.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro