ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Välj rätt flott till drinken

Marcella Mravec · 26 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


Ola och Micke från Kanal 5:s Drickbart” vet vilka snacks som gör sig bäst – och sämst – till drinkarna.

klar

Artikellänk är kopierad

•• Vilka snacks passar bäst till vad? – Klassiker är ju jordnötter och chips, och det är ju grymt med lite beska till det salta så ett par bira plockar man med lätthet fram. Det finns ju den gamla beprövade 80-tals-grejen som grönsaksstavar med lite crème fraiche-dipp men det är inte alltför kul om man är riktigt ärlig. Drick ett vitt friskt fruktigt vin med en bra syra. – Kliver man upp ett par steg i ambitionsnivån och vågar sig på lite snittar eller liknande så finns det nästan inga gränser. En klassiker är en vällagrad Comté (fransk ost) och till det en helt underbar skapelse från Kalifornien, Sierra Nivada Pale Ale. Sältan i osten rundar av beskan i ölen. •• Vad är bäst att äta om man inte vill bli för full? – Dags att dra ner på byn men man kanske inte riktigt står sig på lite snittar och nötter så tänk på att grunda ordentligt och gör det i anslutning till drinkarna. Ingen sex bitars sushi, varma koppen eller en slang med bröd på vägen.  Salladen kan locka men det lutar nog mer åt en jävligt tidig hemgång. – Satsa mer på lite kraftigare och fetare rätter som en Carbonara eller varför inte en Pasta Alfredo.  Pytt Bellman kan också vara ett klokt val. Lathund:  kolhydrater snabb hemgång. Feta såser och fet mat, du klarar dig längre.

•• Vilka problem kommer med drinktilltuggen? – När du står på haket och håller låda inför ditt kap bör du fundera på ditt tidigare intag av jordnötter och ostbågar. Det är helt sant att du luktar jävligt illa i käften. Nötter och ost är inte kanske det bästa alternativet att grunda med om man vill stöta på en tandhygienist, men å andra sidan vem bryr sig? Det är bara att hoppas på att dejten också käkat samma drinktilltugg. – Det brukar fastna en hel del nötgegga mellan tänderna, även dillen från dillchipsen och laxen. Hur många gånger har man inte sett det lilla dillbladet på sin samtalspartners tand och irriterat sig?

•• Blir man tjock av öl och snacks? – Kombinationen av nötter och öl eller chips och öl är kanske inte det ultimata alternativet om du ska söka in till en dietistskola.  Öl i sig är ”nyttigt” men som allt annat i måttliga mängder. 100 gram chips och en flasköl ger uppåt 60 gram kolhydrater. Jordnötter innehåller färre antal.  För bikinibantaren: inga chips. För den riktiga kolhydratjägaren: Skippa chipsen och ta en Pripps Pure till – en GI-öl med bara 3,3 g kh per flaska.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro