ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Välj rätt mobilt bredband

Ola Jacobsen · 31 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Klicka på bilden för att se större version.

Klicka på bilden för att se större version.


klar

Artikellänk är kopierad

Dyrare för storsurfaren – billigare för den som surfar lite, eller sällan. Så slår operatörernas nya priser på mobilt bredband. Nu kom prishöjningen som vi väntat på sedan februari. Men operatörernas anledningar varierar. Tele2 höjer priset samtidigt som de lanserar 14,4 Mbit/s som ny maxhastighet på sitt snabbaste abonnemang. – Vi anpassar priset till teknikutvecklingen, säger Thomas Ekman, ansvarig för privatmarknaden på Tele2.Men i andra sammanhang brukar teknikutveckling betyda snabbare och billigare?– Ja, haha. Det får borde man ta med de som bygger nätverken, säger Thomas Ekman.Även Telia har passat på att höja priset för sin snabbaste produkt, från 229 till 249 kronor i månaden.

Tre kommer under april att lansera 21 Mbit/s mobilt bredband. – Vi kommer ligga kvar på 199 kronor för vårt vanligaste abonnemang, men ha ett högre pris på den nya hastigheten, säger Erik Hörnfeldt, chef för mediatjänster på Tre.Varför måste det vara dyrare med snabbare?– För att täcka de nya dyrare modemen, säger Erik Hörnfeldt.

Alla operatörer, utom Telenor, begränsar hur mycket data kunderna får ladda ner innan hastigheten stryps, även om Tres strypning inte slå till förrän vid 20 gigabyte per månad. – Vi har valt att inte sätta någon sådan begränsning på vårt fastprisabonnemang, säger Marcus Adaktusson, pressansvarig, Telenor Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro