ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Väljarna: SD och Löfven – regeringskaoset är ert fel

Emmelie Wallroth · 5 Dec 2014
Uppdaterad 7 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

SD och Stefan Löfven bär störst ansvar för det politiska kaos som råder i Sverige, enligt väljarna. Det visar en undersökningen som Yougov genomfört.

Tidigare i veckan fällde Sverigedemokraterna och Alliansen regeringens budget och Stefan Löfven (S) meddelande att han tänker utlysa ett nyval den 22 mars. 

Sju frågor om nyvalet – det här händer nu

Och i en opinionsundersökning från Yougov uppger 32,2 procent av de tillfrågade att SD är det parti som bär störst ansvar för den regeringskris som nu uppstått.

– Det är ju en rimlig bedömning, det var ju SD som fällde regeringens budget, säger Stina Morian, politisk expert.

27,9 procent tycker att Socialdemokraterna bär störst ansvar för krisen – medan 6,8 procent menar att ansvaret ligger på Moderaterna.

– Det är spännande att det är så få som tycker att det är Alliansens fel. Mediabilden har ju i stor utsträckning varit att det är Alliansen som har gett kalla handen, men det är uppenbart att man inte tycker det.

Spådde nyval redan i augusti – såhär säger GW nu

På frågan om Stefan Löfven gjorde rätt som utlyste extraval svarar hela 64,1 procent ja medan 17,9 procent menar att det var fel. 18 procent uppger att de inte vet.

– Det är förvånande att folk verkar tycka att ett nyval är rätt. Jag trodde att man skulle vara trött på val. Det är möjligt att man tänker att det är en hopplös situation och att man måste göra om det, säger Stina Morian. 

Efter regeringskaoset: SD nära 18 procent

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro