ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Väljarna tycker partierna är för lika

TT — Metro · 3 Jul 2013
Uppdaterad 3 Jul 2013

klar

Artikellänk är kopierad

En stor majoritet, 67 procent, av drygt 1 550 tillfrågade i en ny studie önskar större skillnader mellan de politiska partierna i Sverige. Drygt hälften, 57 procent, tycker att skillnaderna är små i dag, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Statsvetaren Magnus Hagevi, som presenterar studien under Almedalsveckan i Visby, tror att främlingsfientliga partier kan få ökat stöd på grund av att väljarna uppfattar etablerade partier som alltför lika.  Dessutom har skillnaderna mellan partierna och de politiska blocken minskat de senaste tio åren, tycker 57 procent av de tillfrågade.

Uppfattningen att partierna är för lika varandra och att alla rört sig mot mitten kommer leda till att färre människor vet vad de kommer rösta på i nästa val, tror Magnus Hagevi. 

– Främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna kan få ett ökat stöd för att väljarna uppfattar att de etablerade partierna är mer och mer lika varandra, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

TT — Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro