ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Väljer bort öl och choklad för sin smartphone

Fredrik Beckman · 6 Maj 2011
Uppdaterad 6 Maj 2011
– Min smartphone är livsviktig för mig. Jag twittrar, bloggar och tar bilder, säger Annelie von Matern, 22. Kompisen Anders Agestam har ingen ”smartphone”. – Jag leker med datorn hemma i stället, säger Anders.

– Min smartphone är livsviktig för mig. Jag twittrar, bloggar och tar bilder, säger Annelie von Matern, 22. Kompisen Anders Agestam har ingen ”smartphone”. – Jag leker med datorn hemma i stället, säger Anders. Foto: Lotta Bergseth


klar

Artikellänk är kopierad

Iphoner eller androider, användarnas sätt att vara i vardagen har ändrats sedan inköpet. En kort stunds väntan innebär möjlighet att koppla upp sig. Var du än befinner dig. Förändringen är tydlig hos sökmotorföretaget Google. – Det är en fullkomlig explosion. Av de sökningar som görs i Sverige på Google är det närmare 10 procent som görs via smartphoner. Det var någon enstaka procent för ett år sedan. Det handlar om miljoner sökningar varje dag, säger Sven Törnkvist, affärsområdeschef teknologi, på Google.

Och smartphone har blivit en viktig pryl för användarna. Enligt en undersökning som Market.se tagit del av, och som hänvisar till Googlesiffror, säger personer som deltagit att de hellre skulle avstå från saker som choklad, öl och kabel-tv än att ge upp sin mobiltelefon.

Sven Törnkvist pekar på att smartphones innebär en helt annan typ av användande än datorn. Många går in i en butik, ser något de vill ha och gör en prisjämförelse direkt på telefonen. På bara ett år har antalet sökningar relaterade till detaljhandeln fyrdubblats. – Det är en storseger för konsumenten. Man har ett mer lokalt användande än med datorn.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro