ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Väljer plan B efter avhoppet – nu blir det rödgrönt

Olivia Krantz · 25 Maj 2011
Uppdaterad 25 Maj 2011
Birgitta Losman, regionråd  (MP).

Birgitta Losman, regionråd  (MP). Foto: 


Rödgrönt styre i regionen efter FP:s avhopp. Socialdemokraterna: Det var vår B-plan hela tiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Gert-Inge Andersson (S).
Gert-Inge Andersson (S).
Birgitta Losman, regionråd  (MP).
Birgitta Losman, regionråd  (MP).

Det blir S, MP och V som i minoritet kommer att styra regionen de kommande åren. För Socialdemokraterna var ett samarbete med V hela tiden andrahandsvalet om Folkpartiet hoppade av. – Jag har haft flera samtal med V, så de visste vad vi höll på med, det har fungerat bra med Vänsterpartiet hela hösten och vintern. Det har varit öppet åt båda håll, säger Gert-Inge Andersson, S, region-styrelsens ordförande. Sören Kviberg, V, var i kontakt med S om ett eventuellt samarbete redan i slutet av förra veckan. – Det känns skönt att vi kan fortsätta det samarbete vi har påbörjat, säger han.

Hur känns det att vara S andrahandsval efter FP? – För oss är det inte så konstigt, det ligger i politikens och demokratins inneboende kraft att man söker en majoritet. Men det är lite fult rent känslomässigt, valet har varit och väljarna har sagt sitt, och det är klart att det känns lite surt att de rödgröna vann men inte fick majoritet. Då söker man majoritet på andra håll, så är spelets reg-ler, säger Sören Kviberg. Nu satsar de rödgröna på att fortsätta den politik och de riktlinjer de satte upp efter förra valet.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia Krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro