ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vän till mördade svenskan i Oslo: Allt gick överstyr”

Josefin Svenberg · 2 Maj 2013
Uppdaterad 2 Maj 2013

En 28-årig svensk man har erkänt mordet på en 26-årig svensk kvinna. – Hon var en fantastisk människa som enbart spred glädje. Och så hamnade hon mitt i det här, säger en av kvinnans närmaste vänner till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 1.20 natten mot tisdagen larmades polisen till Fredensborgveien i Oslo med anledning av ett inbrott i ett hus. Utanför adressen hittade polisen en svårt skadad svensk man i 25-årsåldern. Inne i huset hittades den 26-åriga svenska kvinnan död.
Klockan 1.20 natten mot tisdagen larmades polisen till Fredensborgveien i Oslo med anledning av ett inbrott i ett hus. Utanför adressen hittade polisen en svårt skadad svensk man i 25-årsåldern. Inne i huset hittades den 26-åriga svenska kvinnan död.Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

En av de fyra misstänkta männen, en 28-årig svensk, har erkänt mordet på den 26-åriga kvinna som hittades död i Oslo natten mot tisdagen. Kvinnan hittades i huset där hon bodde med flera andra svenskar i ett kollektiv, och utanför fastigheten fann polisen kvinnans svårt knivskadade pojkvän. Även han är svensk. Två misstänkta gärningsmän greps samma natt och i tisdags eftermiddag greps ytterligare två, däribland 28-åringen. – Han erkände omedelbart att det är han som är ansvarig för mordet och mordförsöket, säger hans försvarsadvokat Johnny Veum till NRK och säger även att 28-åringen har svårt att minnas händelseförloppet. Häktningsförhandlingar väntas i morgon. Metro har talat med en av den mördade kvinnans närmaste vänner, som lärde känna henne i Oslo för flera år sedan. – Vi har betraktat varandra som syster och bror. Hon var en fantastisk människa som enbart spred glädje. Och så hamnade hon mitt i det här. Det är två världar som möts och allt gick överstyr, säger vännen. I samband med en minnesstund för kvinnan i morgon ska vännerna anordna en antivåldsmanifestation. – Många som bara läser eller hör om mordet har en felaktig uppfattning om henne och om vad som har hänt. Allt hon stod för var fred och kärlek. Vi vill ge henne upprättelse och hedra hennes minne.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro