ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vandrarhem – allt snyggare

Anders Falkirk · 9 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Fällbar säng, Danhostel i Köpenhamn. 

Fällbar säng, Danhostel i Köpenhamn. 


klar

Artikellänk är kopierad

Ett vandrarhem behöver inte bestå av militära våningsängar, gemensamma duschar och ett kök med trasigt porslin.Numera finns en helt ny generation snygga och stilsäkra vandrarhem.I dag håller faktiskt gränsen mellan hotell och vandrarhem på att suddas ut. Vid sidan om de klassiska sovsalarna erbjuds nu rum med eget badrum, och på en del designhotell som QT i New York och Lloyds i Amsterdam erbjuds flerbäddsrum med våning­ssängar för ungdomar.

I Sverige har sovsalarna helt försvunnit och många vandrarhem i våra storstäder har förvandlats till prydliga budgethotell. STF:s vandrarhem på Frid­hemsplan i Stockholm är ett bra exempel, här har man satsat mycket på inredningen.– Stilrena vandrarhem kommer mer och mer. Det beror mycket på enskilda entreprenörer som vill göra något mer med sitt vandrarhem, men också på att man har märkt att det går att locka till sig hotellgäster. I Stockholm finns till exempel nästan inga en- eller tvåstjärniga hotell, sä­ger Jenny Engström, press­ansvarig på Svenska Turistföreningen.

Oops! i Paris.
Oops! i Paris.

De coolaste vandrarhemmen

1. Danhostel, Köpenhamn Norra Europas kanske snyggaste vandrarhem. Danhostel på H C Andersens Boulevard är en luftig, färgstark och stilsäker budgetpärla.Prisexempel: 210 kronor i sovsal.

Info: www.danhostel.dk

2. STF Fridhemsplan, StockholmHar kanske ingen klockren de­signkänsla, men topp­modernt med en hel del snygga rum och gemen­samma utrymmen. Prisexempel: 850 kronor för dubbelrum.

Info: www.fridhemsplan.se

3. Oops! ParisStilrent och snyggt vandrarhem på promenadavstånd till Quartier Latin. Vågade ta­pe­ter, trägolv och designade möb­ler. Faktiskt har hela hotellet en skandinavisk, dansk, känsla.Prisexempel: 225 kronor för sovsal.info: www.oops-paris.com4. Hotel QT, New YorkBra exempel på de nya hybridhotellen, det vill säga en sorts blandning av designhotell och vandrarhem. Rummen är små men har en hel del smarta lösningar, till exempel skjutbara väggar och våningssängar. Känslan man får är faktiskt lite japansk. Är man un­der 25 år får man 25 pro­cents rabatt.

Prisexempel: 850 kronor för ett dubbelrum (dyrt för vandrahem, billigt för Manhattan).

info: www.hotelqt.com

5. Ashlee House, LondonVandrarhem med mer rolig och funkig än stilren design. Sängkläderna är till exempel Paul Smith-randiga. Ligger nära King’s Cross.

Prisuppgift: 290 kronor för dubbelrum, inklusive frukost.

Info: www.ashleehouse.co.uk

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Falkirk
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro