ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vanessa fick traineetjänsten – bland 500 sökande

metro · 26 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Vanessa Sternbeck Fryxell.

Vanessa Sternbeck Fryxell. Foto: Martin Stenmark


klar

Artikellänk är kopierad

När framtidens talanger inom finansvärlden skulle vaskas fram förra våren var intresset minst sagt stort. Riksgäldens, Finansinspektionens och Riksbankens gemensamma traineeprogram fick nästan 550 ansökningar – till sex platser.26-åriga Vanessa Sternbeck Fryxell landade en av de åtråvärda platserna och har nu fått testa på sex månaders arbete på vardera Finansinspektionen och Riksgälden – varvat med utbildningar, studiebesök och personlig coachning. I slutet av september påbörjar Vanessa den sista traineeperioden i programmet – sex månader på Riksbanken. Traineeprogrammet innebar för Vanessas del också en anställning som analytiker på Finansinspektionen och dit kommer hon att återvända när programmet är slut.

– Det har varit roligt, spännande, utmanande – och jag har lärt mig otroligt mycket. Det har både uppfyllt och överträffat många av mina förväntningar.

Vanessa Sternbeck Fryxell har studerat industriell ekonomi och var på väg att avsluta sin examen i Lund när hon fick höra talas om traineeprogrammet.

– Jag hade inriktat mina studier mot finans och matematik, och det här programmet kändes som en möjlighet att lära mig mer och få en bred förståelse för hur finanssverige fungerar. Vilka tycker du ska söka till en traineetjänst?– Det är viktigt att man är nyfiken och har en vilja att lära sig mer. Kraven är hårda och man får vara beredd på att känna sig ny och okunnig under en längre period. Men det är det värt.Det är ju ofta hård konkurrens om platserna. Har du några tips på hur man landar drömjobbet?– Det är nog viktigt att ha något som skiljer dig från mängden. I mitt fall var de allra flesta som sökte ekonomer, och jag som ingenjör stack nog ut lite. Sedan handlar det helt enkelt om att göra bra ifrån sig genom hela ansökningsprocessen. Men alla bra jobb är ju svåra att få, så det är bara att söka.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro