ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Vanligt med plast när svenskar skräpar ner

Valerie Kaspersen · 29 Maj 2018
Uppdaterad 29 Maj 2018
Många slänger inte sitt skräp efter en dag i solen.

Många slänger inte sitt skräp efter en dag i solen. Foto: Flickr


Under måndagen föreslog EU-kommissionen att specifika plastprodukter skulle förbjudas. Tops, bestick, tallrikar och sugrör var några av de plastprodukter som stod med på listan.

klar

Artikellänk är kopierad

Under sommarmånaderna fylls parker och stränder runt om i landet med människor. När det är dags att gå hem struntar många i att kasta sitt skräp, rapporterar SVT.

– Nu kan man se många njuta av det vackra vädret vi har. Då hamnar det väldigt mycket skräp ute. Mycket fångas upp av kommunen som städar, men inte allt, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, till SVT.

40 procent av plasttillverkningen går till plastförpackningar, enligt Håll Sverige Rent. Dessa förpackningar är även de som brukar lämnas kvar i parken när solen försvunnit. – EU-kommissionen är medvetna om detta, och förslaget är ett försök till en åtgärd, säger Johanna Ragnartz till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro