ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vann Paradise hotel” 2019 – efter historiska kulceremonin

Natalie Demirian · 8 Maj 2019
Uppdaterad 7 Maj 2019
Både Jesper Bengtsson och Hannah Klostermann vann "Paradise hotel" 2019, men det blev Hannah som kammande hem pengarna i kulceremonin.

Både Jesper Bengtsson och Hannah Klostermann vann "Paradise hotel" 2019, men det blev Hannah som kammande hem pengarna i kulceremonin. Foto: Viaplay/TV3/Skärmbild


Hannah "HK" Klostermann, 21, och Jesper Bengtsson, 23, krossade Alexandra Nord och Ludvig Schenström i finalen och blev utropade som vinnare av "Paradise hotel" 2019. Men i kulceremonin valde Hannah Klostermann att svika Jesper Bengtsson – och blev därmed den första kvinnan någonsin att kasta kulan i svenska "Paradise hotel". "Jag bestämde mig för att göra det redan innan jag gick in i huset", säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

I kulceremonin står det vinnande paret inför det ultimata tillitsprovet i programmet – att lita på varandra och dela på prissumman på en halv miljon kronor, eller att svika sin partner och lämna denne lottlös. Jesper Bengtsson hade länge drömt om att kasta kulan på just en halv miljon kronor och därmed kamma hem hela vinstsumman själv – men så blev det inte.

”Psykiskt påfrestande”

Hannah Klostermann svek honom först, när nivån låg på 300 000 kronor.

– Jag bestämde mig redan innan jag gick in i huset att jag skulle kasta kulan om jag stod i en final. På vilken summa, det visste jag inte. Jag visste att Jesper skulle kasta kulan, så jag valde att kasta den på 300 000, säger hon och fortsätter:

– Det är så sjukt att det gör så ont i hjärtat att svika någon därinne, att det är så känslomässigt och psykiskt påfrestande. Jag tror aldrig att man kommer att fatta det förrän man är med själv, för jag gick in med inställningen att jag skulle spela iskallt.

Hannah Klostermann när hon kastar kulan.
Hannah Klostermann när hon kastar kulan.

Första kvinnliga kulkastaren

Efter skatt får hon ut 225 000 kronor – pengar hon säger att hon kommer att använda för att amortera på sitt bostadslån. Samtidigt blev hon också den första kvinnliga deltagaren i den svenska upplagan av programmet att kasta kulan – ett medvetet val från henne.

– Ja, jag kände att det förstås är kul med pengarna, men jag ville också lämna ett avtryck. Jag tror också att ingen har kastat kulan på en så hög summa förut, och att någon fått så många röster i en final. Så då har jag slagit tre rekord i så fall!

LÄS MER
De vann ”Paradise hotel” 2018 – efter den dramatiska kulceremonin

I dag är de goda vänner, men Jesper Bengtsson säger att han kände sig helt tom när hon kastade kulan.

– Hade det varit Jesper för två år sedan hade jag blivit skogstokig.

Drömmen krossades

Att han ville kasta kulan gjorde han klart för tittarna redan från start.

– Ja, den drömmen gick i kras. Jag har varit en ”target” i den här säsongen och folk ville bråka med mig redan från början. När jag sedan kom tillbaka var det många starka personer kvar som jag behövde köra ut, så jag visste att jag inte hade möjlighet att vinna på ett ”snyggt spel”. Till de deltagare som än i dag säger att jag inte var en värdig vinnare kan jag bara säga att sätt er på det här fingret (visar upp långfingret, reds. anm.) och rotera sju varv.

Hur har det varit att se programmet nu i efterhand?

– Jag tyckte att det var oerhört tråkigt under veckorna jag inte var där, men under semifinalen så kom jag in och satte fart på det igen! Men mina bekymmersrynkor i pannan … direkt när jag såg det så fixade jag ett samarbete, så nu har jag inga bekymmersrynkor längre, säger Jesper Bengtsson och visar att inte en enda rynka dyker upp på hans 23-åriga panna.

Jesper Bengtsson i ögonblicket där han blir sviken i kulceremonin.
Jesper Bengtsson i ögonblicket där han blir sviken i kulceremonin.

”Paradise hotel”-finalen sändes på onsdagskvällen i TV3 och på Viaplay.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro