ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vann fem miljoner dollar – fick inte vinsten för att hans barn köpt lotten

Hugo Ewald · 22 Jul 2017
Uppdaterad 22 Jul 2017
Mannen kräver nu skadestånd.

Mannen kräver nu skadestånd. Foto: IBL/Alamy


En man i Long Beach i Kalifornien lämnade under fredagen in en stämningsansökan mot delstaten och dess lotterikommission. Detta då han vunnit fem miljoner dollar på lotto men inte fått sin vinst på grund av att lotten köpts av hans underårige son.

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagen lämnade en man i Long Beach i amerikanska Kalifornien in en stämningsansökan mot delstaten Kalifornen och deras lotterikommission. Det skriver lokaltidningen Inland valley daily bulletin.

Mannen ska enligt stämningsansökan ha vunnit fem miljoner dollar på lotto, men inte fått sitt pris. Detta då lotten köpts av hans 16-årige son som enligt lag inte får delta i lotterier.

Sonen ska i oktober ha köpt fem skraplotter. En av dessa var storvinsten på fem miljoner dollar. Pappan ska senare samma dag ha lämnat in den vinnande lotten.

I december kom dock beslutet från Kaliforniens lotterikommission om att mannen inte skulle få ta del av någon vinst då sonen, som var den som köpt lotterna, var underårig.

I stämningsansökan hävdar mannen bland annat att lotterikommissionen inte upprätthållit sina egna regler genom att ingen kontrollerade åldern på sonen i samband med att lotterna köptes.

Mannen kräver nu skadestånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro