ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vann fotosession – fick ändå betala

Ingrid Arinell · 20 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Nyöppnade The Studio i Turning Torso lockar unga människor med en gratis fotosession. Men bilderna kostar tusentals kronor. Mariette Tiderman och Madeleine Tiderman Reisinger känner sig lurade. 

Nyöppnade The Studio i Turning Torso lockar unga människor med en gratis fotosession. Men bilderna kostar tusentals kronor. Mariette Tiderman och Madeleine Tiderman Reisinger känner sig lurade.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Konsumentverket: Det här är ett brott

klar

Artikellänk är kopierad

Mariette Tiderman, 22, vann en fotosession på  The Studio i Malmö. Först när plåtningen var avslutad fick hon veta att bilderna kostade pengar.– Jag känner mig lurad, säger hon.För två veckor sedan blev Mariette Tiderman tillfrågad av ett par tjejer på stan om hon ville delta i en tävling. Vinnaren skulle få gratis sminkning och studioplåtning. Strax därefter fick hon veta att hon vunnit.

Tillsammans med sin syster och en vän blev hon sminkad och fotograferad. Först när det var klart fick de veta att det kostade pengar – 1 500 kronor för tio bilder.– Vi fick ingen information förrän efter plåtningen, säger Mariette.

The Studio utlovade ett gratis foto om tjejerna bidrog med namn på vänner som företaget kunde kontakta. Men gratisbilden fick de bara om de köpte bilder för 1 500 kronor.

Mattias Grundström, jurist på Konsumentverket, har hört liknande berättelser.– En genomsnittlig kund får intrycket att hon eller han ska få bilderna kostnadsfritt. Det är tämligen meningslöst att bli fotograferad om man inte får bilderna, säger han.

Att informera om kostnaderna först efter avslutad fotografering är enligt Mattias Grundström ett brott mot prisinformationslagen.

Tobias Lindström, chef på The Studio, säger att det var en kommunikationsmiss.– Tanken är att vi bjuder på ett besök. Man får komma till oss och bli sminkad, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro