ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vann miljon – behöver inte dela med sambon

Johanna Ohlson · 7 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 24-årig man från Stavanger slipper dela sin lotterivinst med sitt ex. Trots att han köpte lotten när de båda var ett par. Det skriver den norska tidningen Rogalands Avis.Paret hade varit tillsammans i flera år och bodde ihop när den idag 24-årige mannen vann motsvarande 1,5 miljoner svenska kronor på det norska lotteriet Millionsjansen. Enligt kvinnan ska mannen ha kommit hem och ropat ”vi har vunnit!” Tillsammans gick paret till banken för att investera pengarna på bästa sätt för de båda.

Men efter en tid tog förhållandet slut och då ville mannen ha alla pengar själv. Och enligt tingsrätten i Stavanger har han också rätt till det. Trots att kvinnan hävdar att paret hade gemensam ekonomi menar rätten att den får ses som delad eftersom de inte hade något avtal om hur ekonomin skulle se ut. De menar dessutom att pengarna ska ses som mannens eftersom lotten köptes helt på hans initiativ.

Förutom att kvinnan blev snuvad på lottvinsten fick hon betala 68 000 svenska kronor för mannens rättegångskostnader.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro