ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vännerna jagade ifatt rånaren – tog tillbaka Suzannes plånbok

Linnea Bergman · 10 Okt 2017
Uppdaterad 10 Okt 2017
Suzanne Skoglöf tlllsammans med vännerna Hassan El-malli, Mohamed Kurdiya och Yousef Hamid som tog tillbaka hennes plånbok. Foto: Privat.

Suzanne Skoglöf tlllsammans med vännerna Hassan El-malli, Mohamed Kurdiya och Yousef Hamid som tog tillbaka hennes plånbok. Foto: Privat. Foto: Foto: Privat.


En man stal under måndagen Suzanne Skoglöfs plånbok i centrala Helsingborg. Tre unga vänner tog upp jakten på rånaren och lyckades ta tillbaka plånboken. Nu hyllas killarna som hjältar.

klar

Artikellänk är kopierad

Suzanne Skoglöf, 53, hade precis tagit ut pengar på Kullagatan i Helsingborg och skulle lägga ner sin plånbok i väskan när tjuven var framme, vilket även Helsingborgs Dagblad berättat om.

En man ryckte plånboken ur hennes hand bakifrån och sprang från platsen. Suzanne blev först chockad, men började sedan ropa på hjälp.

– Jag ville ha tillbaka plånboken mer än någonting annat. Hjälp, ta fast tjuven, han har tagit min plånbok! Jag skrek allt jag kunde, berättar hon.

Samtidigt var de tre vännerna Hassan El-malli, 18, Mohamed Kurdiya, 17, och Yousef Hamid, 20, i centrala Helsingborg. De hörde Suzannes rop på hjälp och satte av efter tjuven.

– Jag såg bara svart. Adrenalinet kom igång, sen sprang vi. Jag tänkte att det kunde vara min mamma, en släkting, vem som helst. Jag tänkte att jag måste få tag på den mannen, säger Hassan El-malli.

Vid Springpostgränd, nära puben Telegrafen, valde tjuven att springa upp för den branta backen. Något som gjorde att killarna knappade in på honom.

– Det var läskigt när vi väl fick tag på honom. Vi visste inte om han kanske hade något vapen, berättar Hassan El-malli.

De lyckades trots det brotta ner tjuven. Till sist kastade han plånboken mot dem och försvann från platsen.

Vännerna återvände till Kullagatan och gav plånboken, där allt innehåll var kvar, till en vakt. De fick även kontakt med Suzanne Skoglöf på telefon och kunde ge henne det glada beskedet. Själv hade hon tagit en annan väg för att försöka genomskjuta tjuven.

– Jag trodde att det var kört och att jag aldrig skulle få se min plånbok ingen. Men killarna gjorde en fantastiskt modig och nästan övermodig insats, säger Suzanne.

Rånet har nu polisanmälts och vännerna har lämnat ett signalement till polisen. Suzanne Skoglöf ville även ge de tre hjältarna en rejäl slant som tack för hjälpen. Men de ville inte ta emot pengarna.

– Hon kramade om oss och ville ge oss pengar. Men vi sa att vi inte gjorde det för pengar utan för att vara snälla, säger Hassan El-malli.

Nu hyllas de tre vännerna i sociala medier. Suzanne Skoglöf är glad över att rånet utvecklades till en solskenshistoria.

– Det känns underbart. Jag är så tacksam så jag håller på att svimma. Vi är lite svältfödda på positiva nyheter, så jag tyckte att det kändes viktigt att den här historien kom ut, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro