ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vännerna om Frank Andersson: "Saknaden är redan enorm"

Johan Wikén · 9 Sep 2018
Uppdaterad 9 Sep 2018
Björn Borg och Ingemar Stenmark om Frank Andersson.

Björn Borg och Ingemar Stenmark om Frank Andersson. Foto: TT


Brottarikonen Frank Andersson har avlidit vid 62 års ålder. 56:orna” minns sin vän.

klar

Artikellänk är kopierad

Med tre VM-guld, fyra EM-guld och ett OS-brons räknas Frank Andersson som en av de stora inom svensk idrottshistoria.På söndagen gick han bort, 62 år gammal.

Tennisstjärnan Björn Borg, som är jämnårig med Andersson, minns sin vän.

– Saknaden är redan enorm men jag kommer aldrig glömma alla fina minnen från vår tid tillsammans… mina tankar går till familjen, säger Björn Borg till Aftonbladet.

Även Ingemar Stenmark är född samma år.

– Väldigt tråkigt, det kom som en chock för mig även om jag visste att läget var kritiskt. Jag minns honom som en snäll och generös person. Mina tankar går till familjen, säger Stenmark till Expressen.

Tillsammans med Thomas Wassberg och bortgångna Linda Haglund ingår de alla i gruppen som kallas ”56:orna” med anledning av deras födelseår 1956.

– Jag har förstått att han varit sjuk men jag visste inte att det var så här illa. Jag kände honom inte så väl, vi har bara träffats några gånger. Men det är väldigt tråkigt att han är borta. Det känns tungt och tråkigt att ytterligare en 56:a är borta, säger skidåkaren Thomas Wassberg till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro