ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vänsterpartiet inte ensamma om att infiltreras

Viktor Bendz · 25 Jun 2013
Uppdaterad 1 Jul 2013

Hans-Erik Sjöholm har arbetat under täckmantel på båda sidor den politiska vågskålen. På sin privata Facebooksida visar han dessutom stöd för främlingsfientliga grupperingar och starkt motstånd mot partiet han brukade spionerade på.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan tidigt 80-tal har Hans-Erik Sjöholm arbetat som infiltratör och spion åt Säkerhetspolisen. Under många år infiltrerade han Vänsterpartiet i Uppsala och innan dess hade han avslöjat militärer och poliser med nazistiska och rasistiska åsikter – alltid under täckmantel.

På 90-talet delade han ut valsedlar åt Vänsterpartiet och hade nära kontakt med paritets före detta pressekreterare Jens Holm, säger han i en intervju med Aftonbladet. Efter det blev han inspektör och brottsutredare på Tullkriminalen i Malmö men fick, enligt Tullverket, gå efter att ”agerat på ett sätt som lett till samarbetsproblem”. Själv hävdar han att han fick lämna sitt arbete för att han avslöjat fabricerade bevis och spelat in samtal på sin arbetsplats.

På sin privata Facebooksida visar han upp en splittrad fasad – precis som i sitt yrkesliv. Dels ett starkt motstånd mot Vänsterpartiet och Miljöpartiet och dels ett stöd för främlingsfientliga grupper. Han har dessutom många vänner i Sverigedemokraterna, skriver Nyheter24. Han är bland annat vän med Linus Bylund, Björn Söder och Ingrid Carlqvist som är chefredaktör för islamfientliga tidningen Dispatch international.

Själv hävdar han att även det är en fasad och att han enbart rört sig i högerextrema kretsar för Säpos och Rikskrims räkning.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro