ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vänsterpartist kallade person för "satans pissråtta" – utesluts

Hugo Ewald · 27 Apr 2016
Uppdaterad 27 Apr 2016
Per Mattsson utesluts nu från Vänsterpartiet.

Per Mattsson utesluts nu från Vänsterpartiet. Foto: Corbis/Metro


Per Mattsson, som sitter i kommunfullmäktige i Heby för Vänsterpartiet, utesluts nu från sitt parti. Anledningen till detta är att han kallat en annan person för "din satans pissråtta", och uppmanat personen att dränka sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Mattsson, som sitter i kommunfullmäkte i Heby för Vänsterpartiet, utesluts från sitt parti. Det meddelade Sala Allehanda under tisdagseftermiddagen. Anledningen till detta är att han kallat en meningsmotståndare för "satans pissråtta" och bett personen att gå och dränka sig.

Det var i mitten av april Per Mattsson, som är positiv till vargjakt och själv jagar, hamnade i ett bråk på Facebook. Han diskuterade rovdjursfrågan på Svenska Rovdjursföreningens Facebooksida och kom där i kontakt med en meningsmotståndare som enligt Mattsson kallade honom och andra jägare för mördare och empatilösa idioter. Detta fick Per Mattsson att skriva ett privat Facebookmeddelandet till personen.► LÄS MER: Efter prat om "Tjusiga tiggarflickor" – nu utesluts Rickard Wall ur SD

”Om du ville vara så vänlig att gå och dränka dig i strömmen din satans pissråtta, så skulle det bli en win win i din omgivning. :) En klockren idiot mindre, en landsbygdshatare mindre en skrönespridare mindre, en humörsänkare mindre. Listan över vinster genom din död kan göras längre, så snälla, gå och dränk dig, lägg dig på T-banespåret eller whatever. Det viktigaste är att vi blir av med dig!!! ;)”, skrev han i Facebookmeddelandet enligt Sala Allehanda.

Personen skickade vidare brevet till Vänsterpartiet i Heby, och snart fick Per Matsson ett samtal om att han måste lämna partiet och alla sina uppdrag eller uteslutas. Till Sala Allehanda säger Lars Thor, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Uppsala län, att Per Mattsson kontaktades så fort partiet fick kännedom om vad som hänt. Enligt Thor ska Mattsson vägrat att be om ursäkt.

Till UNT säger Per Mattsson att han är upprörd över vad han anser är "gammaldags stalinism och KGB-stuk” i Vänsterpartiet.

– Som en fri människa har jag all rätt i världen att säga vad jag vill i en privat mejlkonversation, det har partiet inte ett jävla dugg med att göra. Har jag utfört något som strider mot Vänsterpartiets värderingar välkomnar jag en diskussion med partiledningen, men jag vet exakt var jag står ideologiskt. Att ett parti lägger sig i vad jag tycker och säger i en privat fråga gör mig skogstokig, fuck off, säger jag, säger han till UNT.► LÄS MER: SD-ordförande kallade Schyman för slampa – måste lämna partiet

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro