ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Väpnat rån mot Media Markt

TT · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013

En Media Markt-butik i Göteborg har utsatts för ett rån. Sex maskerade personer, beväpnade med något som liknande pistoler, tog sig vid 13-tiden in i butiken och hotade personalen, enligt polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

En av Media Markts butiker i Göteborg rånades på måndagen. Med kunder i butiken bar maskerade rånare ut surfplattor och datorer.

Sex personer i reflexvästar och maskerade med halsdukar och sjalar kom in i butiken i Vidkärr vid 13-tiden, hotade personal och bar ut varor till ett okänt värde. Minst två var beväpnade med något som av vittnen beskrivs som pistoler. Inga vapen avlossades, enligt polisen.

En ur personalen slogs ner. Enligt polisen behövdes personen inte söka vård, och i övrigt rapporterades inga personskador. Rånarna försvann i två bilar, den ena var anmäld stulen och hittades brinnande vid Partihallarna, några kilometer från butiken. Helikopter och trafikkontroller sattes in men ingen är gripen.

En förundersökning om rån har startats. Nu väntar en teknisk undersökning, både i butiken och av den brinnande bilen.

– Vi har signalement och hoppas på att de har lämnat spår efter sig, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Butiken har tidigare utsatts för två inbrott.

– Men det har inte varit av den här kalibern tidigare. Att maskerade personer går in i varuhuset under dagtid när vi har kunder i butiken, säger Anna Sjödin, presskontakt på Media Markt.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro