ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Vår baby stals från vaggan"

Jenny Sköld · 16 Okt 2011
Uppdaterad 1 Jun 2012
Föräldrarna Jeremy Irwin, 28 och Deborah Bradley, 25, har levt under en massiv mediebevakning sedan försvinnandet av deras lilla baby Lisa Irwin.

Föräldrarna Jeremy Irwin, 28 och Deborah Bradley, 25, har levt under en massiv mediebevakning sedan försvinnandet av deras lilla baby Lisa Irwin. Foto: Scanpix/ABC News


Nytt Maddie McCann-fall i Kansas. Nu släpper föräldrarna en video på sista tiden med dottern.

klar

Artikellänk är kopierad

10-månader gamla Lisa Irwin har blivit USAs motsvarighet till fallet med försvunna "Maddie "– Madeleine McCann, som försvann från en semesterort i Portugal för över 10 år sedan. Lisas föräldrar hävdar också att deras barn kidnappats av en främling – men har liksom McCanns själva känt sig misstänkta av polisen. Nu släpper de en video som ska visa hur mycket de älskar sitt barn. Någon bryter sig in i hemmet och stjäl en bebis ur dess vagga är, enligt statistiken, en av de mest osannolika förklaringarna bakom ett barns försvinnande. Ändå är det den förklaring som föräldrarna till 10-månader gamla Lisa Irwin från Kansas gav polisen när dottern försvann spårlöst natten till den 3 oktober. Enligt mamman tittade hon till sin dotter på måndagskvällen omkring klockan 10.30,  innan hon själv gick och lade sig. Klockan 04 nästa morgon kom pappan hem från sitt jobb som elektriker och fann då vaggan tom. Paret uppger att flera ljus var tända i bostaden och att att fönster var öppet och ytterdörren olåst.   En vecka och hundratals tips senare har polisen ännu inte kommit någonstans i sin utredning. Nationella insatsstyrkan har kopplats in för att söka av området, trots att en omfattande polisinsats redan gjorts.

Föräldrarna avbröt samarbetet med polisen på torsdagen, för att återuppta det några dagar senare. Mamman har senare uppgett för nyhetsbyrån AP att polisen misstänkte henne för att ha orsakat dotterns död. Polisen hade sagt "du gjorde det. Du gjorde det. Och vi har inga bevis". Föräldrarna har nu, precis som "Maddie" McCanns föräldrar gjorde, att utlyst en belöning till den som kan ge tips som leder till att Lisa hittas. Samtidigt har de lämnat ut en video till amerikanska medier som visar hjärtskärande scener på när mamman gullar med sin lilla gurglande dotter.

SE VIDEON HÄR

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro