ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Var femte cyklar till jobbet

Peter Lindholm · 3 Jun 2011
Uppdaterad 3 Jun 2011
Stockholmarna kommer på femte plats i Metros stora undersökning över cykelvanor i 13 länder.

Stockholmarna kommer på femte plats i Metros stora undersökning över cykelvanor i 13 länder. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX


Tidseffektivt, hälsosamt – och grönt. Var femte stockholmare använder cykeln för att ta sig till jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

Svenska storstadsbor är ett cyklande folk. Enligt Metropolitan Report använder var femte stockholmare cykeln för att ta sig till jobbet en vanlig vecka.

Stockholm hamnar med sina 22 procent på femte plats bland världens cykelstäder. Amsterdam är överlägsen etta, där cyklar hela 42 procent till jobbet.

En nyligen gjord undersökning av trafikkontoret visar att antalet cyklister har mer än fördubblats de senaste 15 åren i Stockholm. Under sommarhalvåret rör sig 150 000 cyklister i innerstaden varje vardag. Cykelpendlarna färdas i snitt 9 kilometer enkel resa.

– Anledningen till att cykling har blivit så populärt just i storstäder beror på att det är ett tidseffektivt, hälsosamt och grönt sätt att ta sig fram. Alla tre är viktiga värden för den stressade och medvetna storstadsbon, säger Paul Alarcón, ansvarig för United Minds insiktsprogram om storstäder.

Men det finns en annan förklaring också. Som TV 4:s nyhetsankare Ulf Kristofferson twittrade häromdagen: ”Cyklar till jobbet. Att köra bil genom Stockholm i rusningstrafik är ingen bra idé. 15 km tog 75 min i går.”

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro